Efter Brexit: Støtten til britiske landmænd skal afhænge af grønne tiltag

LANDBRUGSSTØTTE: Britiske landmænd vil i fremtiden få betaling for miljøtiltag og andre offentlige goder, viser nyt lovforslag fra den britiske regering. Forhåbentlig kan vi lære af det, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening.

Den britiske miljø- og fødevareminister, Michael Gove, har fremlagt et lovforslag, der vil målrette flere af landbrugets støttekroner til tiltag, der fremmer miljøet. 
Den britiske miljø- og fødevareminister, Michael Gove, har fremlagt et lovforslag, der vil målrette flere af landbrugets støttekroner til tiltag, der fremmer miljøet. Foto: Frank Augstein/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det er samfundets penge, og derfor kan vi altså også kræve, at samfundet skal have langt mere for pengene, end vi får nu, ligesom Storbritannien har lagt op til.

Thyge Nygaard
Landbrugspolitisk seniorrådgiver i DN

Britiske landmænd skal indstille sig på en ny måde at modtage landbrugsstøtte på.

Det står klart, efter den britiske regering onsdag præsenterede et lovforslag med budskabet om et “grønt Brexit”.

Ifølge lovforslaget vil landmændene fremover blive betalt for "offentlige goder” såsom at bidrage til bedre luft- og vandkvalitet, bedre jordbundssundhed, højere dyrevelfærdsstandarder, offentlig adgang til landskabet og foranstaltninger til at nedbringe oversvømmelser.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00