Ekspert: Cameron spiller russisk roulette med EU-medlemskab

BREXIT: Startskuddet har lydt til det, der tegner til at blive fire måneders nervepirrende kampagne forud for en britisk folkeafstemning om EU-medlemskab 23. juni.

BRUXELLES: Juraen er knapt fordøjet eller blækket tørt på den nye aftale om en særstatus for Storbritannien, som EU’s ledere efter 30 timers forhandlinger ved et ekstraordinært topmøde fik snedkereret sammen i Bruxelles sent fredag aften.

Men mens EU-diplomater og Bruxelles-observatører stadig er i gang med at endevende de 36 siders henvisninger til nødbremser for velfærdsydelser og indflydelse til ikke-eurolande, som premierminister David Cameron med møje og besvær fik trukket ned over hovederne på de øvrige EU-chefer, er de allerede så godt som glemt i Storbritannien, efter startskuddet til fire måneders valgkamp forud for briternes folkeafstemning om deres medlemskab af Unionen nu er skudt i gang.

Ifølge Sara Hagemann, lektor ved London School of Economics, er den nye aftale ”kun en lille brik i puslespillet” forud for folkeafstemningen, som kommer til at ligge 23. juni.

Login