Enhedslisten: Regeringen skjuler forklaring

VAND: Enhedslistens Per Clausen er utilfreds med, at miljøminister Karen Ellemann (V) ikke vil oplyse, hvilken forklaring hun vil give EU på de udsatte miljømål. Lad os få en reel offentlig debat, opfordrer han.
Anders Jerking
Miljøministeren har et forklaringsproblem. Det mener Enhedslistens Per Clausen, som har spurgt Karen Ellemann (V), hvilken forklaring hun vil give EU på, at Danmark udsætter den planlagte reduktion af 10.000 ton kvælstof til efter 2015.

Ministeren henviser i sit svar til, at der i vandrammedirektivet findes flere undtagelsesbestemmelser. Men ministeriet har tilsyneladende ikke lagt sig fast på en forklaring:

"Den konkrete begrundelse for brug af vandrammedirektivets undtagelsesbestemmelser og baggrunden herfor vil blive fastlagt i de endelige vandplaner," skriver Ellemann i sit svar.

Det svar undrer Per Clausen.

Dokumentation
Spørgsmål fra Per Clausen:
Vil ministeren gøre rede for den juridiske hjemmel i vandrammedirektivet, herunder de specifikke forudsætninger for anvendelse af direktivets undtagelsesbestemmelser, som ministeren agter at henvise til overfor EU-Kommissionen, som hjemmel til at udsætte målopfyldelsen til 2027?

Svar fra Karen Ellemann:
Der findes i vandrammedirektivets artikel 4 flere begrundelser for en gradvis målopfyldelse, herunder at der er behov for så store forbedringer, at de af tekniske årsager kun kan gennemføres i faser, at forbedringerne vil være forbundet med uforholdsmæssigt store omkostninger, hvis de skal gennemføres inden for tidsplanen og at naturgivne forhold ikke muliggør rettidig forbedring af miljøtilstanden.

Den konkrete begrundelse for brug af vandrammedirektivets undtagelsesbestemmelser og baggrunden herfor vil blive fastlagt i de endelige vandplaner.


0:000:00