Et sikkert mandat til en svækket Bendt

SPIDSKANDIDAT: Den tidligere konservative partiformand er så godt som sikker på en plads i Europa- Parlamentet omend Bendt Bendtsen risikerer at drukne i mængden i parlamentets største gruppe.
Bendtsen har et sikkert mandat til Europa-Parlamentet, men det kan være forårets store mediesag om Bendtsens golf- og jagtture, der kan koste partiet et eventuelt andet mandat.
Bendtsen har et sikkert mandat til Europa-Parlamentet, men det kan være forårets store mediesag om Bendtsens golf- og jagtture, der kan koste partiet et eventuelt andet mandat.Foto: Iben Herrik/Altinget.dk
Anne Bjerregaard
Han har ikke gjort det let for sig selv, Bendt Bendtsen. Selvom erfaringen fra Schlüter og Nyrup taler for, at tidligere partiledere sendes afsted til Bruxelles på skyhøje personlige stemmetal, så kan hans jagt- og golfture ende med at skære toppen af begejstringen. Det kan i sidste ende blive en af de marginaler, der afgør, om Konservative kan sende én eller to parlamentarikere afsted.

Den tidligere partiformand kunne indtil for nylig ellers se tilbage på en politisk karriere, der er styret uden om de store skandalehistorier. Nok er Bendtsen af mange set som for vag i retorikken, men han skabte i sine otte år som formand for Det Konservative Folkeparti den stabilitet, som især folketingsgruppen manglede.

Nu er det så denne Bendt, Konservative har sat på toppen af listen til EP-valget. Et nøgternt strategisk træk over for en afgået formand, der ville have svært ved at gå tilbage i folketingsgruppen - som en Jelved og en Lykketoft har gjort det. Og en vicestatsminister, der ville have svært ved at sætte sig bag skrivebordet som "Bendt Betjent" igen.

Den oplagte post
Posten som spidskandidat kommer dermed belejligt for Bendtsen, der med sine 55 år nu har pensioneret sig selv i dansk politik.
Bendt Bendtsen lader ingen tvivl tilbage om, at Europa-Parlamentet for ham er at gå ned i gear. Det kom frem på pressemødet, da han meldte sig som kandidat, at han nu ser frem til at få mere tid til familien. Et udsagn, som ikke alene pressen, men også andre kandidater har hæftet sig ved og ytret utilfredshed om.

Dokumentation

Fra 1982 var Bendt Bendtsen medlem af bestyrelsen for Næsby konservative vælgerforening, af bestyrelsen for Odense Vest-kredsen og af hovedbestyrelsen for Odense vælgerforening.

Han udfærdigede partiets retspolitik, som blev vedtaget 1987.

Medlem af Odense Byråd fra 1989.

Folketingskandidat i Odense Østkredsen fra 1990, i Fåborgkredsen fra 1992 og i Odense 3. kreds fra 1998.

Folketingsmedlem fra 21. sept. 1994:
Herunder:
Socialordfører 1994-95
Arbejdsmarkedsordfører 1995-98
Retspolitisk ordfører 1998-99,
Politisk leder og gruppeformand fra 1999 til 2008.
Partiformand 2000-2008

 Kilde: Wikipedia


0:000:00