Anmeldelse af 
Rasmus Nørlem Sørensen

EU-bog er en omhyggelig dans gennem 50 års samarbejde

'Den svære dans – Danmark og det europæiske samarbejde' skildrer, forklarer og analyserer en stribe vigtige begivenheder og processer, der har ført Danmark frem til 50 år i EU-samarbejdet på en sober og grundig måde, skriver Rasmus Nørlem Sørensen. 

Bogen kommer i murstensagtigt hårdt omslag, der fint slår tonerne an til den sobre, grundige og solide gennemgang af de historiske spor, der har ført Danmark frem til EF-medlemskab i 1973, skriver Rasmus Nørlem Sørensen. 
Bogen kommer i murstensagtigt hårdt omslag, der fint slår tonerne an til den sobre, grundige og solide gennemgang af de historiske spor, der har ført Danmark frem til EF-medlemskab i 1973, skriver Rasmus Nørlem Sørensen. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Rasmus Nørlem Sørensen
Den svære dans – Danmark og det europæiske samarbejde
Thorsten Borring Olesen
432 sider. 399,95 kr. Gads Forlag

 

Ti sæt fødder iklædt EU-strømper, hvide sokker med danske flag og stilethæle. Alle i færd med at danse. Forsiden på 'Den svære dans' er let, men bogen er et vægtigt værk.  

Først på side 187 stemmer danskerne ja til medlemskab af EF. Thorsten Borring Olesen er faghistoriker og han har set helt rigtigt med den disponering. Historien om Danmarks 50 år i EF/EU kan ikke starte ved folkeafstemningen i 1972.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00