EU-kommissær efter dansk mindstelønskritik : Jeg har ingen dårlig samvittighed

INTERVIEW: Rygterne om, at der er blevet placeret en bombe under den danske arbejdsmarkedsmodel med nyt europæisk mindstelønsforslag, er stærkt overdrevne, mener EU’s beskæftigelseskommissær, Nicolas Schmit.

BRUXELLES: Tonen er næsten opgivende. Efter at have brugt uanede mængder energi, siden han blev udpeget som EU's beskæftigelseskommissær for et år siden, på at forsøge at få danske og svenske politikere, fagforeninger og arbejdsgivere til at forstå, at han ikke er ude på at smadre deres arbejdsmarkedsmodel med et nyt forslag til en europæisk mindsteløn, har Nicolas Schmit nu brugt omkring 40 minutter på at overbevise danske og svenske journalister om præcis det samme.

Efter forskellige variationer over temaet ”det får ingen indvirkning overhovedet” på de to landes arbejdsmarkedssystemer, er han næsten ved at tabe pusten, da Altinget spørger ham til det glidebaneargument, som både politikere og fagforeninger mødte forslaget med, da det blev fremlagt onsdag. Det lyder, at når EU først én gang har blandet sig i lønspørgsmålet, hvem ved så hvor det ender.

”Undskyld, det er jo ikke at diskutere fakta. Det er spekulation,” siger Nicolas Schmit.

Login