EU-Kommissionen: Sådan skal europæernes diskussion af Europas fremtid forløbe

BORGERDIALOG: EU-Kommissionen sætter nu ord på, hvad konferencen om Europas fremtid skal indeholde. Der er også et bud på en startdato for, hvornår den toårige periode med debatter blandt europæerne skal skydes i gang.

Konferencen om Europas fremtid er en af kommissionsformand Ursula von der Leyens ideer, som hun første gang løftede sløret for i sit politiske program fra juli.
Konferencen om Europas fremtid er en af kommissionsformand Ursula von der Leyens ideer, som hun første gang løftede sløret for i sit politiske program fra juli.Foto: Vincent Kessler/Reuters/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

BRUXELLES: Hvis det står til EU-Kommissionen, skal to år med debatter og høringer blandt europæerne sættes gang i år på Europadagen 9. maj.

Det fremgår af Kommissionens bud på, hvordan den såkaldte konference om Europas fremtid skal formes, som den fremlagde onsdag.

Konferencen er et af kommissionsformand Ursula von der Leyens forslag fra sit politiske program, og den har til formål at give de europæiske borgere mulighed for at give deres besyv med i diskussionen af, hvordan EU-samarbejdet skal se ud i fremtiden.

0:000:00