EU-Kommissionens blåstempling af Polens coronamidler giver vildt oprør i Europa-Parlamentet

Kritikken er haglet ned over kommissionsformand Ursula von der Leyen, siden hun på et besøg i Polen blåstemplede landets genopretningsplan efter corona. Nu trues hun – og resten af Kommissionen – med et mistillidsvotum.

Kommissionsformand Ursula von der Leyen besøgte i sidste uge den polske præsident Andrzej Duda i Warszawa for at overlevere budskabet om, at Kommissionen godkender den polske genopretningsplan. Det har skabt stor furore.
Kommissionsformand Ursula von der Leyen besøgte i sidste uge den polske præsident Andrzej Duda i Warszawa for at overlevere budskabet om, at Kommissionen godkender den polske genopretningsplan. Det har skabt stor furore.Foto: Kacper Pempel/Reuters/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

BRUXELLES: Knap havde kommissionsformand Ursula von der Leyen i sidste uge overbragt budskabet om, at Kommissionen giver grønt lys til den polske regerings genopretningsplan, før helvede brød løs.

Helt usædvanligt stemte flere af hendes kollegaer i Kommissionen – heriblandt danske Margrethe Vestager – imod planen, og Europa-Parlamentet fik hende til at stå skoleret til samlingen i Strasbourg i denne uge.

Tre parlamentsmedlemmer er endda gået så vidt, at de har taget initiativ til at starte en proces med det formål at vælte von der Leyen og resten af Kommissionen, hvis Polen modtager genopretningsmidler, inden landets retssystem er forbedret.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00