EU-revisor: Stadig for mange fejl i brug af EU-midler

ÅRSRAPPORT: Der var fejl i 4,4 procent af EU's udbetalinger sidste år. Det viser årsrapporten fra EU's revisionsret. En alvorlig sag, siger det danske medlem af revisionsretten, Bettina Jakobsen.

Årsrapporten er den første, der er blevet offentliggjort, siden Bettina Jakobsen tiltrådte som det danske medlem af EU's revisionsret.
Årsrapporten er den første, der er blevet offentliggjort, siden Bettina Jakobsen tiltrådte som det danske medlem af EU's revisionsret.Foto: Revisionsretten
Lise-Lotte Skjoldan

BRUXELLES: Der forekommer stadig for mange fejl, når der udbetales EU-midler til projekter og programmer.

Den positive nyhed er, at fejlforekomsten ikke er steget. På den anden side kunne vi dog godt have ønsket os, at den var faldet lidt mere i år. Med den her hastighed tager det ganske mange år, før vi kommer til at ophæve det forbehold, vi har i forhold til EU’s udgifter.

Bettina Jakobsen
Medlem af Den Europæiske Revisionsret

Sådan lyder det i EU’s revisionsrets årsrapport for 2014, der blev offentliggjort i sidste uge.

Fakta
EU’s revisionsret
Den Europæiske Revisionsret i Luxembourg består af et medlem fra hvert af EU’s 28 medlemslande og et personale på cirka 800 mennesker. De har ansvaret for at foretage revisionen af EU’s regnskaber og føre kontrol med, at pengene i EU-budgetterne bruges i overensstemmelse med reglerne. Det danske medlem er tidligere rigsrevisor Bettina Jakobsen.

Revisionsretten har fundet fejl i 4,4 procent af EU’s betalinger. Det betyder, at 6,4 milliarder af EU’s samlede budget på 142,5 milliarder er brugt forkert.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00