EU tillader Danmark at kræve salmonellafri kyllinger

SÆRSTATUS: Danmark kan nu kræve, at udenlandsk kyllingekød er testet fri for salmonella, før det bliver sendt til Danmark. En sejr for fødevaresikkerheden, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

En særstatus i EU betyder, at Danmark nu kan kræve, at udenlandsk kyllingekød skal være testet fri for salmonella, inden kødet sendes til Danmark.
En særstatus i EU betyder, at Danmark nu kan kræve, at udenlandsk kyllingekød skal være testet fri for salmonella, inden kødet sendes til Danmark.Foto: /ritzau/Lasse Kofod
Sine Riis Lund

Det er en stor sejr for fødevaresikkerheden. Vi kan nu være så godt som sikre på, at der ikke er salmonella i det kyllingekød, vi køber i supermarkedet eller spiser på restauranterne. Hvad enten kødet er fra Danmark eller udlandet.

Esben Lunde Larsen (V)
Miljø- og fødevareminister

Der har i mange år været et krav om, at dansk kyllingekød skal være fri for salmonella. Nu kan Danmark også kræve, at udenlandsk kyllingekød skal være testet fri for salmonella, inden kødet sendes til Danmark.

Årsagen er, at EU's Komité for Fødevarekæden og Dyresundhed har givet Danmark en særstatus, som hidtil kun har været tildelt Sverige og Finland.

”Det er en stor sejr for fødevaresikkerheden. Vi kan nu være så godt som sikre på, at der ikke er salmonella i det kyllingekød, vi køber i supermarkedet eller spiser på restauranterne. Hvad enten kødet er fra Danmark eller udlandet,” siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) i en pressemeddelelse.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00