EU varsler fælles europæisk havnealliance

EU-Kommissionen har planer om at fremsætte flere forslag i det sidste år af sin mandatperiode. Ét af dem går på at skabe en europæisk havnealliance. Se hele listen her.

Det var i Europa-Parlamentets store plenarsal i Strasbourg, at EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen løftede sløret for sin dagsorden for det næste år.
Det var i Europa-Parlamentets store plenarsal i Strasbourg, at EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen løftede sløret for sin dagsorden for det næste år.Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke AlbrechtsenAndreas Arp

Efter at have holdt sin årlige tale om EU’s tilstand onsdag, har EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen traditionen tro sendt et brev til EU-lovgiverne i Europa-Parlamentet og EU’s Ministerråd om, hvad hun har på bedding for det næste år.

Ét af de nye initiativer er en fælles europæisk havnealliance, som skal være et led i en større handlingsplan for bekæmpelse af ulovlig handel med narkotika. 

Forslaget er ikke beskrevet nærmere, men skal med al sandsynlighed ses som et forsøg på at møde de bekymringer, der især er rejst i lande som Holland, Belgien og Spanien, hvis havne fungerer som indgangen til Europa for handlen med narkotika.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00