Europa-parlamentarikere ønsker flere penge

STØTTE: Medlemmerne af Europa-Parlamentet skal tirsdag stemme om en forøgelse af deres månedlige rådighedsbeløb. Forslaget ventes vedtaget trods skepsis i medlemslandene.
Foto: Colourbox.com

I en tid med økonomisk krise må alle stramme livremmen ind.

Anne E. Jensen (V)
MEP
Den kommende afstemning om Europa-Parlamentets budget for år 2011 vil indeholde et forslag om en stigning i parlamentarikernes månedlige rådighedsbeløb. Konkret vil forslaget give hver enkelt europaparlamentariker 1500 euro ekstra hver måned. I alt vil den samlede budgetstigning være på mere end 13 millioner euro for året 2011.

De øgede midler skal ikke bruges til at hæve MEP'ernes personlige lønninger, men derimod til at hyre mere og bedre kontorpersonale. Den øgede arbejdsstyrke i parlamentet skal imødegå parlamentarikernes voksende arbejdsbyrde efter vedtagelsen af Lissabon-traktaten.

Forslaget om at øge midlerne til MEP'ernes administration bliver støttet af Parlamentets to største grupper, den socialdemokratiske gruppe og det Europæiske Folkepartis gruppe.

Et forkert signal 
Den tyske parlamentariker Ingeborg Grassle fra det Europæiske Folkeparti udtaler til EUObserver, at hun ikke kan udføre sine politiske og demokratiske pligter, hvis hun ikke får flere midler til administration.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00