Europæisk erhvervsliv bekymret: Global skatteaftale kan ramme skævt i EU

Selvom DI og BusinessEurope er tilhængere af OECD’s aftale om en global selskabsskat på minimum 15 procent, er de bekymrede for, hvordan EU-Kommissionen har tænkt sig at implementere aftalen. Kritikken går på, at EU arbejder forhastet og ikke inddrager erhvervslivet i processen.

Erhvervsorganisationen BusinessEurope har sendt et brev til EU's økonomikommissær Paolo Gentiloni, hvori organisationen udtrykker bekymring for det direktiv, som EU-Kommissionen vil udstede på baggrund af OECD's skatteaftale.
Erhvervsorganisationen BusinessEurope har sendt et brev til EU's økonomikommissær Paolo Gentiloni, hvori organisationen udtrykker bekymring for det direktiv, som EU-Kommissionen vil udstede på baggrund af OECD's skatteaftale.Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Det europæiske erhvervsliv - i form af erhvervsorganisation BusinessEurope - er bekymret for EU's implementering af en global skatteaftale.

BusinessEurope har sendt et appellerende brev til EU’s økonomikommissær, Paolo Gentiloni.

Heri argumenterer organisationen, at "en ensidig tilgang fra EU kan stille europæiske virksomheder i en dårlig konkurrencesituation og forårsage dobbeltbeskatning".

0:000:00