Om  
Nicolas Schmit

EU's jobkommissær skal udfordre Ursula von der Leyen

De europæiske socialdemokrater og socialister har valgt EU's beskæftigelseskommissær, Nicolas Schmit fra Luxembourg, som deres kandidat til posten som formand for Kommissionen.

Nicolas Schmit, som er EU's jobkommissær, er udpeget af de europæiske socialdemokrater som kandidat til posten som formand for EU-Kommissionen efter Ursula von der Leyen.
Nicolas Schmit, som er EU's jobkommissær, er udpeget af de europæiske socialdemokrater som kandidat til posten som formand for EU-Kommissionen efter Ursula von der Leyen.Foto: Andreas Solaro/AFP/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, kan se frem til en dyst mod sin egen jobkommissær, Nicolas Schmit, om formandsposten i Kommissionen, når de europæiske topposter skal fordeles efter valget til Europa-Parlamentet i juni.

De europæiske socialdemokrater og socialister valgte lørdag EU's nuværende kommissær for beskæftigelse og sociale forhold, Nicolas Schmit, som kandidat til posten som kommissionsformand.

Det blev besluttet på en stor valgkongres i Rom lørdag af partisammenslutningen PES, der omfatter en lang række af socialdemokratiske og socialistiske partier.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00