EU’s nye klimalov: Parlamentet kræver 60 procent reduktion i 2030

KLIMALOV: Europa-Parlamentet vil arbejde for, at EU's nye klimalov kommer til at løfte klimamålet for 2030 betydeligt og der kommer endnu et delmål for 2040. Parlamentarikerne foreslår også, at et nyt europæisk klimaråd skal etableres.

Plenarsalen i Bruxelles havde mange tomme pladser ved afstemningen i onsdags, da europaparlamentarikerne på grund af coronasituationen har fået lov til at stemme hjemmefra.
Plenarsalen i Bruxelles havde mange tomme pladser ved afstemningen i onsdags, da europaparlamentarikerne på grund af coronasituationen har fået lov til at stemme hjemmefra.Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Birk Sebastian KotkasMorten Øyen

Europaparlamentarikerne er nu klar med deres udspil til, hvordan EU's nye klimalov skal se ud, hvis det alene står til dem.

Det står klart efter flere dages afstemninger, hvor 392 stemte onsdag aften stemte for den endelige vedtagelse, mens 161 stemte imod det er nu bliver Europa-Parlamentets forhandlingsposition til de videre forhandlinger med Rådet og Kommissionen.

Ifølge Parlamentets klimalovsordfører Jytte Guteland sender Europa-Parlamentet med sine krav til forhandligerne et stærkt signal om, at den nye klimalov skal blive en realitet og ambitionerne skal være høje. 

0:000:00