EU-lederne bliver ikke enige om mål om klimaneutralitet i 2050

TOPMØDE: På trods af jubel fra Det Europæiske Råds formand er medlemslandene stadig ikke blevet enige om at forpligte sig til et klimaneutralitetsmål for 2050. Von der Leyens måneraket bliver på jorden, lyder vurderingen fra Lykke Friis. 

Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, under EU-topmøde i Bruxelles sammen med Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og Finlands netop udpegede statsminister, Sanna Marin. 
Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, under EU-topmøde i Bruxelles sammen med Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og Finlands netop udpegede statsminister, Sanna Marin. Foto: Alain Jocard/AFP/Ritzau Scanpix
Freja SøgaardEmma Qvirin Holst

BRUXELLES: Lidt i klokken et natten til fredag måtte EU’s stats- og regeringsoverhoveder sande, at de heller ikke denne gang kunne nå til enighed om et mål om klimaneutralitet i EU i 2050.

Efter næsten ni timers forhandlinger var Polen nemlig stadig ikke klar til at forpligte sig til målet og er altså dermed det eneste medlemsland, der stadig blokerer for et samlet 2050-mål.

Det fremgår af Det Europæiske Råds konklusion fra mødet. Men meldingen fra Rådet er samtidig tvetydig, da der i samme afsnit står, at medlemslandene er blevet enige:

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00