Om  
Lars Barfoed

Lars Barfoed stiller op til EU-valget

Tidligere K-formand og justitsminister Lars Barfoed stiller op for Moderaterne ved valget til Europa-Parlamentet til juni.

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Godt halvanden måned efter han forlod sit gamle parti i protest, meddeler den tidligere konservative partiformand og minister Lars Barfoed, at han stiller op for Moderaterne til europaparlamentsvalget i juni næste år.

Det skriver Berlingske.

Her fortæller han, at det er noget, der er blevet "drøftet hen ad vejen", men at han har haft brug for at overveje beslutningen om igen at vende aktivt tilbage til politik grundigt. 

Men – tilføjer den tidligere justits-, transport- og familieminister – "efterhånden som jeg diskuterede politik i forskellige medier i forbindelse med skiftet, har jeg nok fået det lidt som den gamle cirkushest, der lugter savsmuld i manegen".

Læs også

Og denne gang er det altså det europæiske cirkus, der trækker.

Moderaterne stiller i forvejen med erhvervskvinden Stine Bosse som topkandidat og nuværende europaparlamentariker Bergur Løkke Rasmussen derefter. Partiet ventes at få ét, på en god dag to mandater.

Den tidligere toppolitiker påpeger da også, at han kommer til at stå nederst på den moderate liste til valget.

"Og det var sådan set lidt en betingelse," siger Lars Barfoed.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Barfoed

Formand for Det Kongelige Teater, Foreningen Norden og Danmarks Underholdningsorkester, selvstændig med Lars Barfoed & Company, næstformand, By & Havn
cand.jur. (Københavns Uni. 1981), CBS Executive Bestyrelsesuddannelse (2016), Harvard Kennedy School Executive Education (2017)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024