Fiskere modsiger DF: Brexitboss' besøg fik fiskeriet på forhandlingsbordet

BREXIT: EU's ledende Brexit-forhandler, Michel Barnier, besøgte for nylig Thyborøn for at tale med danske fiskere. DF kalder besøget et mediestunt, men det afviser Danmarks Fiskeriforening blankt. 

EU's ledende Brexitforhandler, Michel Barnier, sejlede forrige weekend ud fra Thyborøn havn. 
EU's ledende Brexitforhandler, Michel Barnier, sejlede forrige weekend ud fra Thyborøn havn. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Der er i kølvandet på Brexit-chefforhandler Michel Barniers besøg i Thyborøn brudt en strid om ord ud mellem Danmarks Fiskeriforening og Dansk Folkeparti. 

For var Michel Barniers besøg i Thyborøn mere end blot en veltilrettelagt smuttur, der skulle promovere den ledende Brexitforhandler som en sikker styrmand på Skibet Europa? 

Det mener man ikke i Dansk Folkeparti, der derfor lod formand Kristian Thulesen Dahl skrive et debatindlæg, hvor han tordnede mod en slap presse, der ifølge partiformanden havde ladet den franske EU-forhandler stævne ud fra Thyborøn, sejle en tur og komme sikkert tilbage i havn uden at blive mødt af et eneste kritisk spørgsmål fra de fremmødte journalister. 

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00