Folketinget inddrages i EU-formandskab

FORMANDSKAB: Allerede nu er man ved at planlægge en række møder, som skal afholdes i Folketinget under det danske formandskab i 2012. Hertil er flere konferencer på tegnebrættet.
Morten Øyen
Fakta
Temaer for interparlamentariske møder under det danske formandskab, som trioen opnåede enighed om i København i januar:

- EU's kommende flerårige finansielle ramme (det næste 7-årige rammebudget for EU)
- Reformen af den fælles landbrugspolitik
- Reformen af det indre marked
- Energi og miljø
- EU's relationer til naboerne særligt mod øst og syd
- EU's fælles udenrigs- og sikkerhedspolitik
- EU 2020-strategien for vækst og beskæftigelse

Kilde: ft.dk
Under det danske EU-formandskab i første halvår af 2012 skal Folketinget være vært ved en række interparlamentariske udvalgsmøder for medlemmer af de 27 nationale parlamenter i EU samt kandidatlandene. Og de forberedelser er allerede i fuld gang.

"Vi er allerede ret langt. Og i øjeblikket er vi i en fase, hvor Folketingets fagudvalg har mulighed for at melde ind med deres ønsker i forhold til formandskabet. Altså, hvilke fagudvalg skal afholde interparlamentariske udvalgsmøder, og hvad temaet for disse møder skal være," siger Europaudvalgets formand Anne-Marie Meldgaard (S).

Minder om 2002
Det er fast tradition, at medlemslandenes europaudvalg og udenrigsudvalg afholder møder. Derudover er der tradition for, at formandskabet inviterer fire-fem interparlamentariske møder for andre fagudvalg. Hertil kommer et møde mellem medlemmer af den amerikanske kongres og Europa-Parlamentet, samt besøg fra fem til ti udvalg fra Europa-Parlamentet.

Det minder i store træk meget om de samme møder, som Folketinget var vært for under det sidste danske EU-formandskab i 2002. I mellemtiden er EU dog udvidet til 27 medlemslande, så deltagerantallet er steget betragteligt siden dengang.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00