Forhandlinger står i stampe: EU-lande uenige om forbud mod russisk olie

Ingen nye sanktioner mod Rusland er vedtaget, selvom det er ved at være to uger siden, at EU-Kommissionen præsenterede sit bud på en sjette sanktionspakke. Importforbud af russisk olie skaber store uenigheder EU-landene imellem.

Druzhba er verdens længste olierørledning, som forsyner Ukraine, Belarus, Polen, Ungarn, Slovakiet, Tjekkiet, Østrig og Tyskland med russisk olie.
Druzhba er verdens længste olierørledning, som forsyner Ukraine, Belarus, Polen, Ungarn, Slovakiet, Tjekkiet, Østrig og Tyskland med russisk olie. Foto: Vasily Fedosenko/Reuters/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

BRUXELLES: Det er ikke gået som smurt i olie, siden kommissionsformand Ursula von der Leyen 4. maj fremlagde EU-Kommissionens bud på en sjette sanktionspakke mod Rusland.

Kommissionen foreslår i pakken blandt andet at udfase den europæiske afhængighed af russisk olie. For de fleste EU-lande skal den russiske olie være udfaset helt inden årets udgang, mens Ungarn og Slovakiet fik tildelt en særordning, som betyder, at de har et ekstra år til at udfase olien.