Forsvar og erhvervsstøtte er på de europæiske valgprogrammer

Et stærkt fokus på forsvar og erhvervsstøtte - det er nogle af tendenserne i de europæiske partiers programmer til valget til Europa-Parlamentet. De indeholder også forslag, som de danske partier helst ikke vil tale om.

I Danmark såvel som i resten af Europa er der tavshed om de europæiske partiers valgprogrammer. Tapio Raunio har ikke set eksempler på, at de er blevet fremhævet i noget EU-land."De nationale partier føler, at det er mere sikkert at have deres egne programmer, for så har man temaer, som folk kender," siger han. Arkivfoto.
I Danmark såvel som i resten af Europa er der tavshed om de europæiske partiers valgprogrammer. Tapio Raunio har ikke set eksempler på, at de er blevet fremhævet i noget EU-land."De nationale partier føler, at det er mere sikkert at have deres egne programmer, for så har man temaer, som folk kender," siger han. Arkivfoto.Foto: Jean-Francois Badias/AP/Ritzau Scanpix
Natacha López

Ved valget til Europa-Parlamentet den 9. juni stemmer vi på repræsentanter fra svenske partier, men de tilhører også de europæiske partigrupper, som i høj grad fører en fælles politik.

"De europæiske partiers valgprogrammer er derfor af stor betydning forud for valget," siger politologen Tapio Raunio fra Tampa Universitet.

Sammen med Karl Magnus Johansson fra Södertörns Universitet skriver han en rapport om dette års europæiske valgprogrammer for Swedish Institute of International Affairs.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024