"GMO ikke den eneste løsning"

GMO: EU-lande skal selv bestemme, om de vil dyrke GM-afgrøder eller ej, siger Dansk Naturfredningsforening og Økologisk Landsforening som reaktion på professor Marc Van Montagu.
Foto: colourbox.com
Ida Skytte

Det er nærmest et religiøst forhold, når man helliggør den ene idé, hvor landmænd, forbrugere og politikere ikke dur til noget, hvis ikke de tager positivt imod den.

Paul Holmbeck
Direktør i Økologisk Landsforening

Marc Van Montagus synspunkter, som han i tirsdag fortalte om i et interview med Altinget | Fødevarer, ligger langt fra de danske interesseorganisationer på GMO-området. Professoren er skaber af metoder, der i dag bliver brugt ved genmodificering og fortaler for GMO i EU. Overordnet mener interesseorganisationerne, at GMO-fortaleren har stirret sig blind på sin egen idé og ikke ser alternative løsninger for fremtidens landbrug.

"Det er nærmest et religiøst forhold, når man helliggør den ene idé, hvor landmænd, forbrugere og politikere ikke dur til noget, hvis ikke de tager positivt imod den," siger Paul Holmbeck, direktør i Økologisk Landsforening.

EU-lande bør bestemme selv
Paul Holmbeck mener dog, at det er interessant, at Marc Van Montagu bruger spredningsrisikoen som et argument for, at EU-landene ikke skal bestemme selv.

0:000:00