Helveg går efter spidskandidaturet

INTERVIEW: Morten Helveg Petersen vil med et politisk comeback tilbageerobre det radikale sæde i Europa-Parlamentet ved valget i 2014. Det kommer til at kræve benhårdt arbejde, erkender den tidligere folketingspolitiker.
Morten Helveg Petersen har besluttet sig for at vende tilbage til politik, men denne gang vil han slå sine folder i Europa-Parlamentet i stedet for Folketinget.
Morten Helveg Petersen har besluttet sig for at vende tilbage til politik, men denne gang vil han slå sine folder i Europa-Parlamentet i stedet for Folketinget.Foto: Altinget/Flindt
Michelle Arrouas

Jeg synes roligt, man kan sige, at vi er det parti, der er mest optagede af og positive over for EU, og det har vi altid været, og det vil ikke ændre sig i fremtiden.

Morten Helveg Petersen (R)
Kandidat til Europa-Parlamentet
Fakta
Ved Europa-Parlamentsvalget i 2009 fik De Radikale 4,3 procent af stemmerne. Dermed mistede partiet deres plads i parlamentet, da et mandat kræver mindst syv procent af stemmerne. I Altinget.dks seneste Risbjerg-snit står De Radikale til at få 8,8 procent ved et Folketingsvalg nu.

Det er fire år siden, at den radikale folketingspolitiker Morten Helveg Petersen forlod politik, men nu vil han gøre comeback. Det skal dog ske på den europæiske og ikke den danske scene, og derfor går han efter at blive et af Danmarks 13 medlemmer af Europa-Parlamentet efter valget i 2014. 

"Jeg har fået en opfordring til at stille op, som jeg har gået og tygget på. Grunden til, at jeg har valgt at tage imod den, er dels, at jeg altid har haft en stor interesse for det europæiske og det internationale, og dels, at jeg i mit arbejde har oplevet, hvor meget Europa-Parlaments arbejde betyder i medlemslandene," siger Morten Helveg Petersen. 

Han understreger, at valget om at stille op har krævet store overvejelser især i forhold til familien og hans erhvervskarriere. 

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00