Debat

Helveg Petersen: Tør Thulesen Dahl juble over EU?

DEBAT: En hård grænse ved Europas kyster er en del af en reel løsning på migrationsudfordringen. Det er tilmed et sted, hvor både DF og Radikale kan mødes. Spørgsmålet er, om Thulesen Dahl egentlig vil støtte op om grænsekontrol, der virker. 

Uagtet Danmarks retsforbehold bør Danmark frivilligt mande sig op i forreste geled, når det gælder løsninger på migrationsudfordringen, skriver Morten Helveg Petersen (R). 
Uagtet Danmarks retsforbehold bør Danmark frivilligt mande sig op i forreste geled, når det gælder løsninger på migrationsudfordringen, skriver Morten Helveg Petersen (R). 
Katrine Skov Sørensen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Morten Helveg Petersen (R)
MEP

Tillykke til Tulle. Nu løber EU-Kommissionen igen i Dansk Folkepartis retning.

Kommissionen foreslog forleden at tredoble beløbet til migration og grænsekontrol i EU’s kommende syv-års budget, som strækker sig frem til 2027.

I alt foreslår Kommissionen at anvende 35 milliarder euro på områderne i perioden.

Fakta
Deltag i debatten!

Selv om grænsekontrollen ikke skal foregå ved Kruså, men ved Catania – som vi har foreslået i Radikale Venstre, bør det vække jubel hos folkepartisterne. For det er et klart svar på ønsket om at sætte en prop i Middelhavet.

Pengene skal gå til alt fra 10.000 nye grænsevagter til fingeraftryksscannere og specialtrænede hunde.

Det vil klæde Danmark at tage medansvar for reelle og langsigtede løsninger på migrationsområdet. Grænsekontrol er et forrygende sted at starte.

Morten Helveg Petersen (R)
MEP

Hvordan og hvorledes Danmark kan være med til at præge EU’s fremtidige prioriteringer på så centralt et område, i virkeligheden det vigtigste for både Thulesen Dahl og hans statsministerkandidater Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S). Skygger vores retsforbehold?

Danmark bør bidrage til grænsekontrol 
Uanset, så bør Danmark frivilligt mande sig op i forreste geled, når det gælder løsninger på migrationsudfordringen.

Og ikke mindst bidrage massivt til den grænsekontrol, som vi ved virker – altså den ved Catania og ikke den symbolske ved Kruså, som ikke har gjort andet end at give de kriminelle ude i de danske politikredse frit spil, fordi betjentene har måttet stå og glane ved grænsen til Tyskland.

Vi bør i min optik bidrage med alt det, vi kan. Udvise solidaritet med vores venner i syd; Italien og Grækenland.

Jeg har svært ved at se, hvorfor Danmark ikke skulle yde helt målrettede bidrag til Frontex, Europol samt EU’s grænsevagt.

Det er i vores egen interesse at arbejde for, at selvsamme Frontex og Europol får mandat til også at kunne arbejde i Afrika. At Frontex’ mandat ydermere udvides til også at kunne udføre redningsaktioner. At vi fra dansk side sender et antal af vores inspektionsskibe (Ejnar Mikkelsen-klassen) til Middelhavet som ekstra bidrag til Frontex.

Det vil klæde Danmark at tage medansvar for reelle og langsigtede løsninger på migrationsområdet. Grænsekontrol er et forrygende sted at starte.

For mig at se er der ingen reel løsning på migrationsudfordringen uden en hård grænse ved Europas kyster. Det er tilmed et sted, hvor både Dansk Folkeparti og Radikale Venstre kan mødes.

Eller hvad, Kristian Thulesen Dahl? Vil du egentlig en grænsekontrol, der virker, Kristian?

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

Morten Helveg Petersen

MEP (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00