Her er datoerne, du skal holde øje med i EU-valgåret

Lovgivningsslutspurten er sat ind i EU, inden europæerne skal til stemmeboksen. Men hvornår ligger valgdagen? Og hvornår er det nye Europa-Parlament på plads? Altinget giver dig de datoer, du skal holde øje med i EU-valgåret.

Den danske EU-Kommissær Margrethe Vestager (RV), da hun stemte til europaparlamentsvalget. Dengang lå valgdagen 26. maj, hvor den i 2024 er 9. juni. Arkivfoto.
Den danske EU-Kommissær Margrethe Vestager (RV), da hun stemte til europaparlamentsvalget. Dengang lå valgdagen 26. maj, hvor den i 2024 er 9. juni. Arkivfoto.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Charlotta Asplund Catot

Der har været fuld gang i forhandlingerne om valgperiodens sidste politiske aftaler mellem Ministerrådet og Europa-Parlamentet.

Parterne er blandt andet blevet enige om mere støtte til den grønne industri og om at opdatere de finanspolitiske spilleregler for Unionen.

Men der ligger stadig nogle intensive uger forude for institutionernes juridiske og sproglige medarbejdere, som skal færdiggøre aftaleteksterne, før de officielt kan vedtages af Ministerrådet og Europa-Parlamentet.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00