Her er EU-Kommissionens CAP-meddelelse

DOKUMENTATION: EU-Kommissionen har netop offentliggjort sit udspil til en ny fælles landbrugspolitik.
Ida Skytte
Kommissionen skitserer retningslinjerne for en fremadrettet fælles landbrugspolitik efter 2013:

Europa-Kommissionen har i dag offentliggjort en meddelelse "Den fælles landbrugspolitik på vej mod 2020 - Morgendagens udfordringer: fødevarer, naturressourcer og landområder". Reformen skal sætte det europæiske landbrug i stand til at yde et mere dynamisk, konkurrencedygtigt og effektivt bidrag til Europa 2020-visionen for bæredygtig vækst, intelligent vækst og inkluderende vækst. Meddelelsen opstiller tre valgmuligheder for en kommende reform. Når disse idéer er blevet diskuteret, vil Kommissionen fremsætte formelle lovgivningsforslag medio 2011.

Ved præsentationen i dag fremhævede kommissæren for landbrug og landdistriktsudvikling, Dacian Cioloş, vigtigheden af en "grønnere, mere retfærdig og mere effektiv" fælles landbrugspolitik. Han fortsatte således: "Den fælles landbrugspolitik vedrører ikke kun landbrugerne, den angår alle EU-borgerne - som forbrugere og skatteydere. Det er derfor vigtigt, at vi udformer vores politik på en måde, som den brede offentlighed bedre kan forstå, og som gør det klart, hvilke offentlige goder landbruget bibringer samfundet som helhed. Det europæiske landbrug skal ikke blot være konkurrencedygtigt i økonomisk forstand, men også miljømæssigt."

Kommissionen afholdt tidligere i år en offentlig debat og en stor konference om den fælles landbrugspolitiks fremtid. Et stort flertal af bidragyderne kunne udpege 3 hovedmål for den fælles landbrugspolitik:

0:000:00