Hjemsendt forsvarschef truer med at sagsøge ministeriet: Ikke en "skygge" af saglig begrundelse

Forsvarschef Flemming Lentfer anklager ministeriet for at have hjemsendt ham uden saglig begrundelse.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen har valgt at hjemsende Flemming Lentfer fra tjeneste. Den beslutning får nu den hjemsendte forsvarschef til at true med at sagsøge Forsvarsministeriet.
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen har valgt at hjemsende Flemming Lentfer fra tjeneste. Den beslutning får nu den hjemsendte forsvarschef til at true med at sagsøge Forsvarsministeriet.Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Johan Auken Alstrup

Hjemsendte forsvarschef Flemming Lentfer er villig til at sagsøge Forsvarsministeriet.

Det skriver TV 2 og DR på baggrund af et brev til ministeriet sendt af Flemming Lentfers advokat, Torben Koch, som de to medier er kommet i besiddelse af.

I brevet, der er sendt til Forsvarsministeriet, skriver Koch, at hans "klient er indstillet på at sagsøge ministeriet" med den begrundelse, at hjemsendelsen af Flemming Lentfer er sket "på baggrund af manglende saglige hensyn".

"Så vidt ses foreligger der ikke på det nuværende grundlag skygge af saglig begrundelse for at indlede en personalesag mod min klient. Jeg skal herved opfordre ministeriet til at henlægge sagen på det nuværende grundlag," lyder det.

Læs også

Flemming Lentfer blev hjemsendt kort efter den såkaldte fregat-skandale, hvor skibet Iver Huitfeldts forsvarssystemer svigtede under et droneangreb 9. marts i Det Røde Hav.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) udtrykte i kølvandet på sagen utilfredshed med, at Flemming Lentfer som forsvarschef ikke havde informeret ham om sagen. Forsvarsministeren understregede dog, at det var "et samlet billede", der havde fået ham til at miste tilliden til forsvarschefen.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Flemming Lentfer

Fhv. forsvarschef, general, forsvarsministerens militærfaglige rådgiver
Flyvevåbnets Officersskole (1985)

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

0:000:00