Om  
Jens Stoltenberg
Mark Rutte

Hollands premierminister interesseret i posten som Natos generalsekretær

Hollands afgående premierminister Mark Rutte signalerede i et radiointerview lørdag interesse for posten som generalsekretær i Nato, når Jens Stoltenbergs mandat udløber næste år.

Rutte, der er Hollands længst siddende premierminister nogensinde, planlægger at forlade hollandsk politik efter det hollandske valg til november.
Rutte, der er Hollands længst siddende premierminister nogensinde, planlægger at forlade hollandsk politik efter det hollandske valg til november.Foto: Juan Medina/Reuters/Ritzau Scanpix
August Ølsgaard Larsen

Hollands afgående premierminister, Mark Rutte, er interesseret i at blive Natos generalsekretær, når Jens Stoltenbergs mandat udløber næste år. 

I et radiointerview med Den Haag FM lørdag signalerede Rutte, at han gerne vil være generalsekretær, hvis muligheden opstår.

Her udtalte Rutte blandt andet, at han betragtede posten som generalsekretær i Nato som ”meget interessant”.

Den hollandske premierminister var dog skeptisk omkring hans chancer for at blive valgt. Givet det politiske landskab vil jobbet med al sandsynlighed gå til en ”europæisk kvinde”, udtalte Rutte.

Rutte, der er Hollands længst siddende premierminister nogensinde, planlægger at forlade hollandsk politik efter det hollandske valg til november.

Jens Stoltenberg har været generalsekretær i Nato siden 2014 og forventes at træde ned i oktober 2024. 

Hans mandat blev for fjerde gang forlænget i juli, hvor alliancens 31 medlemslande besluttede midlertidigt at fortsætte med en erfaren leder i lyset af krigen i Ukraine.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Stoltenberg

Generalsekretær, Nato, fhv. statsminister, Norge
cand.oecon. (Oslo Uni. 1987)

Mark Rutte

Premierminister, Holland

0:000:00