Holstein: En gave til Messerschmidt og et muligt problem for Frederiksen – valgkampen om forsvarsforbeholdet bliver beskidt

Den nye DF-formand kan ikke få en bedre sag at kæmpe for som ny formand, mens Socialdemokratiet kan få problemer hos en del af deres vælgere. Forsvarsforbeholdet skal til afstemningen – men hvilken valgkamp ser vi ind i? Holstein analyserer i dagens Ajour. 

Afstemningen om det danske forsvarsforbehold kan kun blive en vindersag for Morten Messerschmidt, som får mulighed for at markere sig politisk som ny DF-formand, vurderer Holstein.
Afstemningen om det danske forsvarsforbehold kan kun blive en vindersag for Morten Messerschmidt, som får mulighed for at markere sig politisk som ny DF-formand, vurderer Holstein.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

En brutal og beskidt valgkamp.

Sådan vurderer Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, den kamp om forsvarsforbeholdet, som partierne går ind i med den nye forsvarsaftale.

For partierne har meget på spil til valget den 1. juni, især statsminister Mette Frederiksen, som bliver ansigtet på enten et bragende nederlag eller en stor sejr.

Samtidig kan afstemningen næsten kun blive en vindersag for den EU-skarpe Morten Messerschmidt, som får mulighed for at markere sig politisk som ny DF-formand.

Hør med i dagens Ajour, hvor Holstein tager temperaturen på partiernes ståsted forud for afstemningen om forsvarsforbeholdet.

Læs også


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Erik Holstein

Politisk kommentator, journalist, Altinget
journalist (DJH 1990)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00