Om  
Eva Kaili
Pier Antonio Panzeri

Hovedmistænkt i ”Qatargate” erkender sig skyldig

Den tidligere italienske europaparlamentariker Pier Antonio Panzeri vil samarbejde med de belgiske myndigheder. Han forpligter sig til at afsløre, hvem han bestak, og hvilke lande der gav ham pengene til det.

Pier Antonio Panzeri ses som nøglepersonen i EU-Parlamentets store korruptionsskandale. Nu har han slået en handel af med de belgiske myndigheder om at afsløre alt.
Pier Antonio Panzeri ses som nøglepersonen i EU-Parlamentets store korruptionsskandale. Nu har han slået en handel af med de belgiske myndigheder om at afsløre alt.Foto: Europa-Parlamentet
Johan Auken AlstrupRikke Albrechtsen

Hvilke lande har brugt penge på at bestikkelse, og hvem har modtaget pengene i Europa-Parlamentets korruptionsskandale ”Qatargate”?

Det vil den hovedmistænkte i sagen, Pier Antonio Panzeri, afsløre til de belgiske myndigheder efter at have indgået en tilståelsesaftale. Det skriver Financial Times.

Panzeri, der er anklaget for korruption, hvidvask og deltagelse i en kriminel gruppe, vil modtage en nedsat straf i bytte for sit samarbejde. Flere lande, heriblandt Marokko og Qatar, er mistænkt for at have finansieret Panzeris bestikkelse for at påvirke EU's politik.

0:000:00