Junis målinger: SF frem igen - V tilbage

SNIT: Fornyet SF-fremgang og lille V-tilbagegang sikrer knebent nyt flertal i Altinget.dks juni-snit af alle meningsmålinger.
"Vælgerne ser ud til at belønne SF for den øgede samarbejdsvilje", skriver professor Søren Risbjerg Thomsen.
"Vælgerne ser ud til at belønne SF for den øgede samarbejdsvilje", skriver professor Søren Risbjerg Thomsen.Foto: Altinget

Interessant nok ser det ikke ud til, at det netop overståede valg til Europa-Parlamentet den 7. juni har haft den store betydning for, hvordan vælgerne vil stemme ved et folketingsvalg.

Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altinget.dks valgekspert
Af Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altinget.dks valgekspert 

Efter at SF siden marts har været på tilbagetog i gennemsnittet af meningsmålinger, har partiet igen statistisk sikker fremgang fra 17,1 pct. i maj til 18,8 pct. i juni.

Dette resultat må være af stor betydning for partiet, som i den forløbne måned for første gang nogen sinde har profileret sig ved forhandlinger om og deltagelse i et nyt forsvarsforlig.

Det ser dermed ud til, at partiets mange nye støtter ikke deler den traditionelle venstrefløjs skepsis overfor nytten af militærudgifterne. Tværtimod ser vælgerne ud til at belønne SF for den øgede samarbejdsvilje, som er så vigtig ved en eventuel kommende regeringsdeltagelse.

For de øvrige partier er der ingen statistisk sikre ændringer fra maj til juni. De største tilbagegange ses for Venstre fra 24,8 pct. i maj til 23.9 pct. i juni, og for Socialdemokraterne fra 25,9 til 25,3 pct.

0:000:00