Klart flertal for permanent grænsekontrol

MENINGSMÅLING: Både hos borgerlige og socialdemokratiske vælgere er der flertal for grænsekontrol, viser ny meningsmåling. De højtuddannede og mest velstillede danskere er imod.

Flertallet af danskerne har vænnet sig til grænsekontrollen og vil ikke af med den igen. Det er status, tre år efter en Venstre-regering i splid med sig selv genindførte kontrol ved grænsen. Ifølge en ny Norstat-måling udført for Altinget og Jyllands-Posten er der et solidt flertal på 17 procentpoint for at bevare grænsekontrollen.

53 procent af vælgerne mener, at grænsekontrollen skal gøres permanent, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og udlændingeminister Inger Støjberg (V) foreslog tidligere i valgkampen. 36 procent er imod.

Den midlertidige grænsekontrol blev indført i januar 2016 som en direkte følge af de store flygtninge- og migrantstrømme, der vandrede op gennem Europa i efteråret 2015. Dengang var integrationsminister Inger Støjberg (V) en stærk forkæmper for grænsekontrol, mens daværende udenrigsminister Kristian Jensen (V) og daværende justitsminister Søren Pind (V) var lodret imod.    

Login