Klimapartnerskab vil have EU-mærkningsordning for it-ydelser

INTERVIEW: Regeringens klimapartnerskab for it foreslår en frivillig klimamærkningsordning. Det skal gøre klimaambitioner til et synligt og tydeligt konkurrenceparameter i it-verdenen, siger direktør i DI Digital.

Ifølge direktør i DI Digital, Lars Frelle-Petersen, spiller it-branchen en nøglerolle, hvis Danmark skal nå målet om en 70 procent reduktion i CO2-udledningen i 2030.<br>
Ifølge direktør i DI Digital, Lars Frelle-Petersen, spiller it-branchen en nøglerolle, hvis Danmark skal nå målet om en 70 procent reduktion i CO2-udledningen i 2030.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Når en dansk virksomhed køber nye it-ydelser eller nyt udstyr, skal det gennem en mærkningsordning være helt tydeligt, hvor meget CO2 der bliver udledt af leverandørerne.

Med det forslag vil et af regeringens klimapartnerskaber gøre det tydeligere og nemmere for virksomheder at regne ud, præcis hvor stor deres klimabelastning er.

"Vi skal løse, at mange virksomheder ikke ved, hvor stor deres udledning er. Og med en mærkningsordning for udstyr og leverandører bliver det klarere for virksomhederne, hvilket niveau udledninger har," siger Lars Frelle-Petersen, direktør i DI Digital og medlem af Klimapartnerskab 12, der står bag forslaget.

Dokumentation

Foreløbige forslag fra Klimapartnerskab for it, service og rådgivning:

Forslag 1: Opgradere og digitaliserer styresystemer til vare- og kølesystemer
Forslag 2: Fælles og globale spilleregler for digital handel
Forslag 3: Et indre marked for data, energi og affaldsressourcer
Forslag 4: Frivillig ordning for øget brug af hjemmearbejdspladser
Forslag 5: Energistyring med IoT
Forslag 6: Frivillig mærkningsordning for digitale produkter og tjenester
Forslag 7: Øget brug af videokonferencer
Forslag 8: Øget brug af cloudløsninger – herunder i offentlige udbud


0:000:00