København og Horsens skal dele EU-formandskabet

FORMANDSKAB: Der vil både blive EU-ministerrådsmøder i Jylland og i København, når Danmark overtager EU-formandskabet fra januar 2012.
Under det danske EU-formandskab fra januar 2012 vil der blive afholdt ministerrådsmøder både i Jylland og i København.

Konferencecentrene, Bella Center og Hotel OPUS, Horsens, har nemlig vundet Udenrigsministeriets udbudsrunde, og vil derfor blive brugt til afholdelse af flere forskellige møder i løbet af det danske formandskab – blandt andet syv uformelle ministerrådsmøder.

Hele Danmarks formandskab 
At opgaverne skal fordeles mellem to landsdele har været vigtigt for Udenrigsministeriet, som gerne ser, at formandskabet bliver "hele Danmarks formandskab".

”Regeringen har lagt vægt på, at vores EU-formandskab er hele Danmarks formandskab. Derfor har vi valgt en model, hvor vi i de tre første måneder af formandskabet afholder møder på et konferencested i hovedstaden og i de sidste tre måneder på et konferencested i provinsen," siger udenrigsminister Lene Espersen (K) i en pressemeddelelse. 

15.000 deltagere 
I november 2010 blev det af regeringen besluttet, at der skal afholdes syv uformelle ministermøder i Danmark og omkring 90 embedsmandsmøder og konferencer under formandskabet.

Derudover vil Danmark få besøg af blandt andet Kommissionen, Europa-Parlamentets formandskonference og den internationale presse. I alt regnes der med et samlet deltagerantal på ikke mindre end 15.000 personer i løbet af hele perioden for formandskabet.

Omkostningseffektivt 
For at gøre formandskabet så omkostningseffektivt som muligt, forsøger man at placere møderne umiddelbart efter hinanden i Bella Centret og Hotel OPUS, Horsens. Herigennem spares der udgifter til at indrette konferencecentrene, og der forventes et højere serviceniveau, da man mener, at kendskabet til EU2012-møder og deres organisering vil være større i de tre måneder, møderne afholdes i de enkelte konferencecentre.

Danmark overtager EU's formandskab fra Polen 1. januar 2012.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lene Espersen

Fhv. direktør, Danske Arkitektvirksomheder, bestyrelsesformand, Green Hub Denmark, bestyrelsesmedlem, M. Goldschmidt Holding, DSB, Green Building Council Denmark/rådet for bæredygtigt byggeri, Comundo, KV Fonden
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1990)

0:000:00