Konservative siger ja, Konservativ Ungdom nej: Forsvarsforbeholdet er en generationskløft i den konservative familie

Konservative har ikke oplevet meget støtte fra sin ungdomsorganisation i valgkampen om forsvarsforbeholdet, da Konservativ Ungdom i modsætning til Konservative anbefaler et nej. "Jeg ser det sådan set som en styrke, at der er respekt for, at man kan mene noget andet som konservativ," siger KU-landsformanden.

Søren Papes allierede i Konservativ Ungdom er uenig med den konservative partiformand i, at forsvarsforbeholdet bør afskaffes. Pape har forklaret over for Jyllands-Posten, at det ikke er partiskadelig virksomhed at stemme nej.
Søren Papes allierede i Konservativ Ungdom er uenig med den konservative partiformand i, at forsvarsforbeholdet bør afskaffes. Pape har forklaret over for Jyllands-Posten, at det ikke er partiskadelig virksomhed at stemme nej.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

BRUXELLES: Når der er trykket på valgknappen, står de ungdomspolitisk aktive ofte klar med plakater, flyers og kampråb for at hjælpe moderpartierne til succes.

Men sådan er det ikke nødvendigvis, når valgkampen handler om et EU-forbehold.

Hos de konservative fører ungdomspartiet nemlig kampagne for det stik modsatte af, hvad Søren Pape og resten af moderpartiet anbefaler i forhold til afskaffelsen af forsvarsforbeholdet. Søren Pape siger ja, ungdomslandsformand Christian Holst Vigilius nej.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00