Krause-Kjær: Vi mangler en europæisk offentlighed

MEDIER: Det kniber med interessen for det europæiske projekt, og det er ikke ofte, medierne vælger at breake nyheder fra unionen. En af grundene er ifølge journalist og kommentator Niels Krause-Kjær, at tyskere, danskere og italienere ikke har et fælles offentligt rum.
Foto: EuropaMagasinet
Agnete Finnemann Scheel
Fakta
EuropaMagasinet tager afsæt i det danske EU-formandskab og sætter i 14 programmer fokus på relevante emner i unionen.

Altinget.dks chefredaktør, Rasmus Nielsen, er vært på programmet, som du kan se på altinget.dk/eusee

”Vi mangler en fælles europæisk offentlighed, hvor vi føler, vi har noget til fælles, når vi diskuterer,” siger journalist og vært på P1-programmet Krause på Tværs og giver et eksempel fra medieverdenen.
 
”Når der er pressemøde på Christiansborg, så er journalisterne nogenlunde enige – nogle gange foruroligende enige om – præcis, hvad de skal spørge om. Men nede i Unionen, når en kommissær holder pressemøde, spørger journalisterne om noget forskelligt, alt afhængigt af hvilket land de kommer fra. Hvert land har sin EU-dagsorden. Vi har ikke nogen fælles,” siger Niels Krause-Kjær.
 
Se EuropaMagasinet her.
 
Et problem, EU i mange år har forsøgt at løse. Der er nemlig skudt millionvis af euro efter kommunikation fra Bruxelles og Strasbourg og journalistik om EU. Men det er bagvendt, mener Niels Krause-Kjær.
 
”Man kan ikke begynde at skabe et medie for et offentligt rum. Man er nødt til først at have det. Så det er simpelthen den forkerte vej, EU-bureaukraterne er gået.
 
Se hele interviewet med Niels Krause-Kjær i EuropaMagasinet, som også bringer et interview med EU-ordfører Lykke Friis (V) og Nyt Europas Søren Winther Lundby samt en debat mellem MEP Morten Messerschmidt (DF) og MEP Dan Jørgensen (S).
 
Se EuropaMagasinet her.
 
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Niels Krause-Kjær

Journalist og forfatter
journalist (DJH 1990)

0:000:00