Krystalkuglen viser udvandet landbrugsreform

REFORM: En udvandet landbrugsreform, som hverken fører til et mere liberalt eller grønt landbrug. Det var konklusionen, da Mariann Fischer Boel (V), Christel Schaldemose (S) og Carsten Daugbjerg fra FOI diskuterede EU's kommende landbrugsreform.
Den kommende reform af EU's landbrugsstøtteordning bliver en udvandet affære, hvis man skal tro forhenværende landbrugskommissær Mariann Fischer Boel (V), MEP'eren Christel Schaldemose (S) og landbrugsekspert Carsten Daugbjerg.
Den kommende reform af EU's landbrugsstøtteordning bliver en udvandet affære, hvis man skal tro forhenværende landbrugskommissær Mariann Fischer Boel (V), MEP'eren Christel Schaldemose (S) og landbrugsekspert Carsten Daugbjerg.Foto: Colourbox.dk
Per Bang Thomsen

Jeg er ufattelig taknemmelig for, at jeg i min periode som landbrugskommissær ikke skulle arbejde sammen med landbrugsudvalget i Parlamentet. Det er jo ikke de mest fremkommelige medlemmer af Europa-Parlementet, der sidder med i det udvalg. De fleste af dem er stokkonservative, og der skal helst ikke ske noget, og de vil helst bare have, at der kommer flere penge til landmændene.

Mariann Fischer Boel
Tidligere EU-landbrugskommissær

Normalt er krystalkugler forbeholdt Tivoli-spåkoner, politiske kommentatorer og tvivlsomme finansspekulanter.

Men i sidste uge fandt europaparlamentarikeren Christel Schaldemose (S), den forhenværende landbrugskommissær Mariann Fischer Boel (V) og Carsten Daugbjerg, professor i landbrugs- og fødevarepolitik ved Fødevareøkonomisk Institut, deres krystalkugler frem under et debatmøde hos DIIS.

Emnet var den igangværende reform af EU's fælles landbrugsstøtteordning, som fødevareminister Mette Gjerskov (S) lige nu diskuterer med de andre EU-medlemslande. Og fra et dansk perspektiv var det ikke opløftende ting, de så i krystalkuglerne.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00