Om  
Per Erik Veng

Kulturinstituttet i Bruxelles finder ny chef

Per Erik Veng skal fra efteråret være chef for Det Danske Kulturinstitut i Bruxelles. Han forlader dermed ambassaden i Berlin, hvor han er presse- og kulturchef. 

Sara Ridder

Den nuværende presse- og kulturchef på den danske ambassade i Berlin, Per Erik Veng, får nyt arbejde til efteråret. Han bliver chef for Kulturinstituttet i Bruxelles, som opgraderes til at dække såvel Benelux-landene som det tyske sprogområde, dvs. Tyskland, Østrig og Schweiz.

Han har været seks år på ambassaden i Berlin og arbejdet med internationalt samarbejde, med kulturudveksling og formidling af dansk kunst, kultur og kreativitet. Tidligere har han i 19 år arbejdet som kunstnerisk og administrativ chef for DR Symfoniorkestret og DR-korene. 

Kulturinstituttet arbejder på at styrke indsatsen for, at danske kulturaktører kommer med i de samarbejder, der giver øget adgang til de finansieringsmuligheder, som EU-systemet rummer. Hovedkontoret er placeret i København og instituttet har afdelinger i Skt. Petersborg, Riga, Warszawa og Bruxelles.

"Vore nabolande mod syd er nogle af de vigtigste markeder for dansk kultur. Der er et stort og meget rigt kulturliv samt en omfattende interesse og nysgerrighed – også i forhold til Danmark. Kulturen er i dag endnu væsentligere end nogen sinde i forhold til at skabe sammenhængskraft for et land i interaktion med den omgivende verden - især med de omfattende udfordringer, den gamle europæiske verden står overfor,” udtaler han i en nyhed på instituttets hjemmeside

Kulturinstituttet har tidligere haft chefer som Else Christensen-Redzepovic og Klaus Bondam. Per Erik Veng tiltræder stillingen 1. september.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Per Erik Veng

Rådgiver, fhv. orkester- og korchef, DR SymfoniOrkestret og DR korene
cand.phil. i musikvidenskab (Københavns Uni. 1980)

0:000:00