Landbrug & Fødevarer tvivler på dansk gavn af coronahjælp fra EU

INTERVIEW: I værste fald skal danske landmænd betale for hjælp til deres sydeuropæiske kolleger, og i det hele taget er begejstringen for EU’s markedstiltag under coronaen til at overse, fortæller EU-politisk chef i Landbrug & Fødevarer.

EU-Kommissionen har både indført tiltag, der skal sikre, at landbrugsstøtten kan blive
udbetalt rettidigt, men også en række markedstiltag, som vækker dansk kritik.<br>
EU-Kommissionen har både indført tiltag, der skal sikre, at landbrugsstøtten kan blive udbetalt rettidigt, men også en række markedstiltag, som vækker dansk kritik.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Så kan det godt være, at nogle vil få nogle ekstra penge nu, men regningen kommer så om et halvt år i form af en lavere betaling. Så det er hundens egen hale, man er i gang med at fodre med.

Niels Lindberg Madsen
EU-politisk chef, Landbrug & Fødevarer

Nogen har en tro på, at hvis man reducerer produktionen i EU, så stiger prisen, men den sammenhæng tror vi ikke på, fordi vi er så tæt forbundet med det globale marked.

Niels Lindberg Madsen
EU-politisk chef, Landbrug & Fødevarer

Danske producenter af okse- og kalvekød er blevet efterladt alene på perronen, mens mejerisektoren har fået en håndsrækning, de på ingen måde ønsker.

EU har vedtaget flere hjælpepakker for at afbøde konsekvenserne af coronakrisen på landbrugsområdet, men begejstringen er til at overse i Landbrug & Fødevarer.

“Forslagene er præget af, at der tilsyneladende er et meget lille budget i EU til en ekstraordinær hjælp til landbruget, og i sidste ende er det jo støtte eller et tilskud, der skal til for at redde de landmænd, der er hårdt ramt,” fortæller EU-politisk chef Niels Lindberg Madsen.

0:000:00