Lose efterlyser mere håndfaste rammer for EU’s nye økonomiske spilleregler: ”Gæld er gæld. Der er ikke rigtig gæld eller forkert gæld”

Udspillet til en opdatering af EU’s spareregler kan godt tåle en opstramning, mener fungerende økonomiminister Stephanie Lose (V).

Danmark er et af de lande, der har sit på det tørre i diskussionen om budgetdisciplin. Men det er ikke noget, der er sket af sig selv, understreger fungerende økonomiminister Stephanie Lose (V).
Danmark er et af de lande, der har sit på det tørre i diskussionen om budgetdisciplin. Men det er ikke noget, der er sket af sig selv, understreger fungerende økonomiminister Stephanie Lose (V).Foto: Rådet for Den Europæiske Union
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Det er dét emne, som optager de europæiske økonomi- og finansministre, når de bevæger sig rundt i Bruxelles, Stockholm, Luxembourg, og hvor de nu ellers er stødt på hinanden de seneste par måneder.

Både i forhandlingslokalerne og i korridorerne føler de 27 EU-landes ministre hinanden på tænderne for at få en fornemmelse af, hvordan de andre forholder sig til en længe ventede justering af reglerne, der dikterer, hvor meget gæld EU-landene må have.

”Det er en sag, som vi jo både i Danmark, men også i alle de andre lande, er rigtig optaget af,” siger fungerende økonomiminister Stephanie Lose (V), der tirsdag var i Bruxelles for at drøfte det udspil, som EU-Kommissionen lagde på bordet i slutningen af sidste måned.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00