Europaaftalen skal sikre flere danskere i EU-systemet

AFTALE: Europaministeren åbner op for, at målet om flere danske embedsmænd i EU bliver del af ny Europaaftale. Venstre kræver, at der sættes konkrete målsætninger for, hvor mange danskere der skal søge til Bruxelles.
Europaminister Nicolai Wammen erkender, at der er plads til stor forbedring på mange områder, når det kommer til at få flere danske embedsmænd til at søge en international karriere i EU-institutionerne.
Europaminister Nicolai Wammen erkender, at der er plads til stor forbedring på mange områder, når det kommer til at få flere danske embedsmænd til at søge en international karriere i EU-institutionerne.Foto: Socialdemokraterne
Michelle Arrouas

Jeg er helt åben overfor, at arbejdet med at få flere danske embedsmænd i EU-institutionerne kommer til at indgå som en del af den europapolitiske aftale, vi skal til at forhandle om.

Nicolai Wammen (S)
Europaminister
Fakta
Danmarks europapolitik:
Efter det danske nej til Maastricht-traktaten blev syv af Folketingets partier enige om det såkaldte "nationale kompromis" i oktober 1992. Aftalen dannede udgangspunkt for den danske regerings drøftelser med de daværende øvrige 11 EU-lande.
Den seneste brede aftale om den danske europapolitik blev indgået mellem Venstre, Konservative, Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre og Ny Alliance i februar 2008.

Når Folketingets partier i løbet af foråret skal blive enige om en ny Europaaftale, bliver målet om flere danske embedsmænd i EU-institutionerne sandsynligvis en del af aftalen.

Både europaminister Nicolai Wammen (S) og Venstres EU-ordfører, Lykke Friis, vil nemlig arbejde for, at planerne om at få flere embedsmænd til at søge til Bruxelles bliver en del af regeringens langsigtede EU-strategi.

"Jeg er helt åben overfor, at arbejdet med at få flere danske embedsmænd i EU-institutionerne kommer til at indgå som en del af den europapolitiske aftale, vi skal til at forhandle om," siger Nicolai Wammen.

0:000:00