Martin Merrild: Det er en uhyggelig tendens, at man vil lukke sig om sig selv

INTERVIEW: Martin Merrild er trådt af som formand for den europæiske landbrugsorganisation COPA. Altinget har talt med ham om en frihandel under pres, en kamp for at bevare en markedsorienteret landbrugspolitik og udsigten til svære EU-budgetforhandlinger efter Brexit.

Martin Merrild har forladt formandsposten, men fortsætter som viceformand i den europæiske landbrugsorganisation COPA.
Martin Merrild har forladt formandsposten, men fortsætter som viceformand i den europæiske landbrugsorganisation COPA.Foto: /ritzau/Mikkel Berg Pedersen
Sine Riis Lund

Det har desværre bidt sig fast hos mange, at der er en alternativ vej til, at vi åbner os og handler med hinanden. Det tror jeg overhovedet ikke på, og jeg synes, det er dybt bekymrende.

Martin Merrild
Formand for L&F og fhv. formand for COPA

Man skal være noget døv og blind, hvis man ikke kan se, at det bliver svært. Storbritannien er nettobidragsyder, og de penge kan vi ligesom ikke regne med er i den kommende budgetperiode.

Martin Merrild
Formand for L&F og fhv. formand for COPA
Fakta
Hvad er COPA? 
  • COPA er den franske forkortelse for ”De professionelle landbrugsorganisationers komité” og er landbrugets stemme i Bruxelles.
  • Organisationen har 60 medlemsorganisationer fra forskellige EU-lande.
  • Organisationen ledes af et præsidium med en formand og seks viceformænd. Formanden vælges for to år ad gangen.

De seneste to år har Martin Merrild ikke bare talt på vegne af de danske landmænd som formand for Landbrug & Fødevarer.

Som formand for landbrugets lobbyorganisation COPA i Bruxelles har han været talerør for 60 europæiske landbrugsorganisationer, der til sammen repræsenterer 23 millioner landmænd.

Nu er det slut. En tysker overtager rorpinden, mens Martin Merrild får mulighed for at fortsætte som en af seks viceformænd.

0:000:00