Meldgaard: Nu skal vi kigge fremad

INTERVIEW: Den nye formand for Europa-Nævnet, Anne-Marie Meldgaard (S), vil fortsætte den linje, hun lagde som formand for Europaudvalget. Og så vil hun hurtigst muligt tage en snak med europaministeren om folkeafstemninger.
Foto: Socialdemokraterne
Morten Øyen

Jeg regner bestemt med at få en snak med europaministeren, lige så snart formandskabet er ovre. Der ligger jo andre opgaver lige for, som skal løses, hvor der skal folkeoplysning til.

Anne-Marie Meldgaard
Formand for Europanævnet, tidligere MF, (S)
Fakta
Anne-Marie Meldgaard er født 28. juni 1948 i Christianshede. Hun har fra 1990-2007 været medlem af Folketinget for Socialdemokraterne og valgt ind i Østjylland. Hun har i sin parlamentariske karriere blandt andet været:
Formand for Europaudvalget 2009-2011.
Medlem af Arbejdsmarkedsudvalget og Kulturudvalget.
Socialdemokraternes indfødsretsordfører 2008-2009, ligestillingsordfører 2007-2008, udlændinge- og integrationsordfører 2001-2005, uddannelsesordfører 1994-1998 og skatteordfører 1993-1998.
Har været medlem af den socialdemokratiske gruppebestyrelse.

Siden 1. juni 2012 er hun formand for Europa-Nævnet.

Kilde: ft.dk
Nu er det tid til at se fremad. Det er meldingen fra Anne-Marie Meldgaard, der netop er blevet ny formand for Europa-Nævnet. For selvom udnævnelsen af hende måske ikke var den mest elegante (se artikel i linkboks), så er der ikke meget, hun kan gøre ved det nu.

"Jeg er blevet udpeget, og det andet må står for, hvad det er. Jeg kan ikke blande mig i det, og det vil jeg heller ikke," siger Anne-Marie Meldgaard, der siger, at det ærgrer hende, at Claus Larsen-Jensen (S) er endt i en sag med Kulturministeriet og Socialdemokraterne.

"Claus og jeg har det rigtig fint med hinanden, for ingen af os har noget med det at gøre. Vi er sådan set gode kammerater," siger hun.

Kigger frem
Nu håber Meldgaard, at kræfterne snart kan bruges på at kigge fremad. Derfor er hun heller ikke meget for at skulle kommentere på den konflikt, der har været omkring parallel administration af EU-oplysningsmidler under EU-formandskabet i Kulturministeriet.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00