Miljøminister: Vi lever ikke op til EU-reglerne

STÆVNING: Troels Lund Poulsen (V) vil sikre, at manglende miljøgodkendelser er på plads ved årsskiftet, efter at Kommissionen har sendt en stævning mod Danmark.
Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) meddeler i en pressemeddelelse, at han vil igangsætte en række initiativer, der skal sikre, at de manglende miljøgodkendelser og revurderinger af de såkaldte IPPC-virksomheder kommer i orden inden udgangen af 2009. Det sker efter at Kommissionen har sendt en stævning mod Danmark, for overtrædelse af direktivet, der skal sikre bekæmpelse og forebyggelse af forurening i EU.

"Vi har været i løbende dialog med Kommissionen, så stævningen kommer ikke som en overraskelse. Men det er alligevel stærkt utilfredsstillende, at vi ikke kan leve op til EU-reglerne. Derfor bad jeg først på året de statslige miljøcentre opprioritere deres del af arbejdet, ligesom jeg har talt med de borgmestre, som har udestående godkendelser, for at sikre, at deres manglende afgørelser er i hus inden årets udgang," siger miljøminister Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse fra Miljøministeriet.

Det er EU´s såkaldte IPPC-direktiv (Integrated Pollution Prevention and Control), der er blevet overtrådt. Det er sket fordi en række danske virksomheder og husdyrbrug ikke er blevet miljøgodkendt og revurderet inden for den gældende tidsfrist på otte år siden direktivets ikrafttræden i 1999.

"Kommunerne har oplyst, at de resterende godkendelser og revurderinger vil være på plads hurtigt, det vil sige stort set alle sammen omkring årsskiftet, og jeg forventer, at dette løfte overholdes. På den baggrund håber jeg, at sagen kan afsluttes uden at der bliver behov for at afsige dom," siger miljøministeren i pressemeddelelsen og påpeger, at han blandt andet har etableret en help-desk og et rejsehold til kommunerne, for at fremskynde sagsbehandlingen.

0:000:00