Ministre enige om 19 modtræk til ny æggeskandale

FØDEVARESVINDEL: På et møde om den europæiske skandale om forgiftede æg blev medlemsstaterne og EU-Kommissionen enige om 19 konkrete foranstaltninger, der skal styrke EU's indsats mod fødevarebedrageri.

Kommissæren for sundhed og fødevaresikkerhed Vytenis Andriukaitis glædede sig efter ministermødet over, at det var lykkedes at lave 19 konklusioner, der skal være med til at dæmme op for fødevarekriser i fremtiden.
Kommissæren for sundhed og fødevaresikkerhed Vytenis Andriukaitis glædede sig efter ministermødet over, at det var lykkedes at lave 19 konklusioner, der skal være med til at dæmme op for fødevarekriser i fremtiden.Foto: Dario Pignatelli/EU
Sine Riis Lund
Mijlø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) deltog i ministermødet ovenpå æggeskandalen, hvor æg er blevet inficeret med insektmidlet fipronil. 
Mijlø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) deltog i ministermødet ovenpå æggeskandalen, hvor æg er blevet inficeret med insektmidlet fipronil.  Foto: Jennifer Jacquemart/EU

Forurenede æg har de seneste måneder skabt overskrifter i store dele af Europa.

Tirsdag mødtes EU's fødevareministre så i Bruxelles for at finde ud af, hvordan EU-landene fremover skal håndtere fødevarekriser som æggesagen og svindel i produktionen i det hele taget.

Som modtræk til fødevarebedragere blev de sammen med Kommissionen enige om 19 konkrete foranstaltninger.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00