Ministre giver grønt lys til ny vagthund for vandrende arbejdskraft

VANDRENDE ARBEJDSKRAFT: EU-ministre blev torsdag enige om grundlaget for ny myndighed, der skal holde øje med de negative effekter af Unionens frie bevægelighed for arbejdskraft.

Ny EU-myndighed skal styrke retfærdigheden på de europæiske arbejdsmarkeder, mener EU's beskæftigelseskommissær, Marianne Thyssen.
Ny EU-myndighed skal styrke retfærdigheden på de europæiske arbejdsmarkeder, mener EU's beskæftigelseskommissær, Marianne Thyssen.Foto: Rådet for Den Europæiske Union
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: EU-borgeres mulighed for at tage til et andet medlemsland for at arbejde har været en alt andet end konfliktfri affære for mange lande.

Det tog EU’s beskæftigelsesministre torsdag konsekvensen af, da de gav deres støtte til oprettelsen af den såkaldte Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, som EU-Kommissionen foreslog tidligere på året.

Den skal assistere landene i håndteringen af EU-borgeres arbejdsvilkår, hvad enten de måtte være udstationerede, lokalt ansatte eller blandt dem i meget mobile erhverv som for eksempel langturschauffører.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00