Ministre skal redegøre for EU-oplysningspenge

OPLYSNING: Europaudvalgets formand har kaldt tre ministre i samråd, som skal redegøre for, hvorfor regeringen vil fordele EU-oplysningsmidler uden om det europapolitiske flertal på Christiansborg.
Morten Øyen
Hvorfor har regeringen brudt 20 års sammenhold omkring EU-oplysning ved at holde Venstre og Konservative ude af drøftelserne omkring en ekstrabevilling på tre millioner kroner til EU-oplysning?

Det ønsker Europudvalgets formand, Venstres Eva Kjer Hansen, at få regeringens svar på. Derfor har hun kaldt finansminister Bjarne Corydon (S), europaminister Nicolai Wammen (S) og kulturminister Uffe Elbæk (R) i samråd, så de kan forklare sig.

Spørgsmålet er blevet aktuelt efter regeringen og Enhedslisten med finansloven har oprettet en ny enhed i Kulturministeriet, der skal oplyse om EU-formandskabet. Normalt plejer det ellers at være det "europapolitiske flertal" - regeringspartierne plus Venstre og Konservative - som afsætter penge til EU-oplysning. Det er hidtil foregået gennem bevillinger til Europa-Nævnet, der fører under Ministeriet for Børn og Undervisning.

Ministrene skal desuden redegøre for, hvordan regeringen vil bidrage til et "tæt samarbejde med de EU-positive partier i Folketinget", og om regeringen også fremover vil lave lignende smalle aftaler med Enhedslisten på EU-området.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Eva Kjer Hansen

Direktør, Dialog mod Vold, AskovFonden, vicepræsident for ALDE (Alliancen af Liberale og Demokratiske partier i Europa) 2023-, fhv. minister og MF (V)
journalistisk tillægsuddannelse (DJH 1991), cand.polit. (Københavns Uni. 2012)

Nicolai Wammen

Finansminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001)

Bjarne Corydon

Adm. direktør, chefredaktør, Dagbladet Børsen, fhv. finansminister og MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2000)

0:000:00