Mød lobbyisterne i Bruxelles: ”Der er to måder at være lobbyist på. Man kan påpege mangler, og man kan være med til at levere løsninger.”

Siden Anders Hulgreen Jensen og familien flyttede til Bruxelles har ”enmandshæren” varetaget Green Power Denmarks interesser i Europa-Parlamentet og EU-Kommissionen som EU-konsulent. Interviewet er en del af en serie om lobbyarbejde i den belgiske hovedstad.

Det er ingen dårlig position at tale ud fra, når man er lobbyist på energiområdet fra Danmark. "Men man må ikke hvile på laurbærrene," siger EU-konsulent fra Green Power Denmark, Anders Hulgreen Jensen.
Det er ingen dårlig position at tale ud fra, når man er lobbyist på energiområdet fra Danmark. "Men man må ikke hvile på laurbærrene," siger EU-konsulent fra Green Power Denmark, Anders Hulgreen Jensen.Foto: Green Power Denmark
Ella Hjalmsrud Jørgensen

Hvad er dine arbejdsopgaver?

”Jeg bruger omtrent halvdelen af tiden på klassisk interessevaretagelse. Når Kommissionen kommer med et forslag, eller Parlamentet og Rådet forhandler, prøver jeg at påvirke dem med argumenter for, hvorfor de skal fokusere på elektrificering eller at nå andre ambitiøse grønne mål.”

”Den anden del er at dele information om, hvad der foregår i Bruxelles, med hjem til mine dygtige kolleger i Danmark.”

”Valgkampen er jo gået i gang og det sætter sit spor. Vi er kommet med et udspil, som vi kalder Elektrisk Europa, der handler om elektrificering, udbygning og accelerering af grøn energi, styrkelse af elnettet og den grønne industri. Den har jeg arbejdet rigtig meget på de seneste par måneder.”

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00