Mød lobbyisterne i Bruxelles: "Hvis du kan læse om det i avisen, er du kommet mindst to år for sent"

Danske Rud Pedersen har nu 75 lobbyister i Bruxelles, som arbejder for virksomheder som Microsoft, Bayer og Estée Lauder. Malte Helligsøe er én af dem. Få hans bud på de bedste metoder, typiske amatørfejl og rapporten, alle lobbyister i byen vil læse lige nu. Interviewet er det første i en serie, der åbner døren til lobbyarbejdet i EU-hovedstaden.

Malte Helligsøe og en kollega på Rud Pedersen-kontoret øverst i et højhus få minutters gang fra Kommissionen og Europa-Parlamentet. Kunderne er store multinationale virksomheder, og de vil gerne vide to-tre år i forvejen, hvad der er på vej af lovgivning, som kan påvirke dem.
Malte Helligsøe og en kollega på Rud Pedersen-kontoret øverst i et højhus få minutters gang fra Kommissionen og Europa-Parlamentet. Kunderne er store multinationale virksomheder, og de vil gerne vide to-tre år i forvejen, hvad der er på vej af lovgivning, som kan påvirke dem.Foto: Rud Pedersen
Kristine Korsgaard

Hvad er dine vigtigste opgaver som lobbyist i Rud Pedersen?

”At analysere EU-politik for kunderne og hjælpe dem med at forstå, hvordan ny lovgivning vil påvirke dem. Vi arbejder for store, multinationale virksomheder, og jeg er selv på områderne kemikalier, cirkulær økonomi og landbrug."

Mød lobbyisterne

Serie


I EU-hovedkvarteret Bruxelles er der anslået fire gange så mange lobbyister, som der er ansatte og folkevalgte i Europa-Parlamentet.

Lobbyorganisationerne har stor indflydelse på den politik, som påvirker det danske samfund, erhvervsliv og miljø.

Men hvem er de, og hvordan arbejder de?

Op til europaparlamentsvalget 9. juni spørger vi hver uge en interessant lobbyist, hvad han eller hun har på programmet.

0:000:00