Nicolai Wammen vil tilføre 150 millioner til digitalisering i 2023

Danmark er i fuld gang med at gennemføre grønne og digitale initiativer i regi af EU's genopretningsplan, og Danmark vil fastholde tempoet i omstillingen, fortalte finansminister Nicolai Wammen (S) på en konference mandag. Artiklen er rettet
 

“Lad mig starte med at sige, at vi bestemt ikke har tænkt os at bremse op," sagde finansminister Nicolai Wammen (S) om den grønne og digitale omstilling på en konference mandag.
“Lad mig starte med at sige, at vi bestemt ikke har tænkt os at bremse op," sagde finansminister Nicolai Wammen (S) om den grønne og digitale omstilling på en konference mandag.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Danmark skønnes samlet at modtage cirka 10,5 milliarder kroner frem mod 2026 som en del af EU’s genopretningsplan, der har til formål at understøtte reformer og investeringer i særligt den grønne og digitale omstilling*.

Og Danmark er i fuld gang med at implementere en række grønne og digitale initiativer, understregede finansminister Nicolai Wammen (S), da han mandag holdt oplæg i Industriens Hus på en konference om den danske genopretningsplan.

“Hvad har vi så gjort? Vi har sat en banebrydende grøn skattereform, en mere bæredygtig fremtid for landbruget, en bedre og mere effektiv brug af energi og en stærkere offentlig sektor gennem den digitale dagsorden,” lød det fra Nicolai Wammen, der som et konkret digitalt initiativ nævnte borgernes bedre mulighed for at konsultere deres læger online.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00